Menu

Direct mail

Voorbeeld direct mail? Bent u op zoek naar een origineel voorbeeld van direct mailing om uw bedrijf te promoten? Robo heeft een nieuw soort (direct)mailing bedacht en ontwikkeld. Het onderstaande plaatje maakt het een en ander direct duidelijk. Beveiligingsbedrijf Securitas liet ons een direct mailing sturen naar haar werknemers. De beveiligers vonden onderstaand doek-kaart op hun deurmat en werden op een originele manier door hun bedrijf geïnformeerd over een afgerond project.

securitas_thumb_L_media

Een ander voorbeeld is Adformatie, het tijdschrift voor en over communicatie en media, heeft de doeltreffendheid van Robo’s microvezeldoekjes ontdekt en gebruikt dit marketinginstrument voor een van haar campagnes.

Bij deze vorm van direct mail gaat het om een microvezeldoekje dat voorzien is van een full color bedrukking, met een wervende tekst en/of reclame-uiting. Dit doekje is verpakt in cellofaan en verstevigd met een kartonnetje dat eveneens voorzien is, of kan worden, van een full color bedrukking. Dit geheel wordt voorzien van adressticker en zonder envelop als een soort ansichtkaartdoek verstuurd. Op deze manier kunt u uw klanten en prospects op een bijzonder persoonlijke manier benaderen met eenzelfde boodschap. Ook kunt u uw kerstkaarten of verhuisberichten op deze originele manier tot een direct mail maken en versturen. Kerstmail is bijvoorbeeld een interessante toepassing als voorbeeld direct mail campagne. Robo is leverancier van onder andere bedrukte brillendoekjes en beeldschermdoekjes. De laatste jaren hebben wij met regelmaat zelf traditionele mailings (brief met envelop) naar één van onze doelgroepen (zelfstandige opticiens) verstuurd. De gemiddelde respons daarop was ongeveer 2-3%. Vorig jaar kwamen wij op het idee om een doekje, zonder envelop en brief te versturen. Wij merkten dat de respons steeg naar ruim 8%.

Vanwaar dit succes?

Het grote voordeel van een dergelijke mailing is dat de boodschap meteen bij het ontvangen van de post zichtbaar is. Het gekleurde doekje valt direct op. Daarnaast is het zo dat het doekje functioneel is. Het is niet alleen geschikt om je bril schoon te maken, maar ook voor het reinigen van beeldschermen, touchscreen smartphones, displays van navigatiesystemen etc. Daardoor is het eigenlijk voor iedere ontvanger een handig en bruikbaar gadget. Iets wat je niet snel weggooit. Om die reden is deze vorm van direct mailing niet alleen voor opticiens interessant, maar eigenlijk voor elke doelgroep. Op deze website kunt u bijvoorbeeld toepassingen lezen uit de kunst-, sport-, automotive- en horecabranche. Het doel van iedere marketeer is immers om zijn boodschap, bedrijfsnaam en logo zo vaak mogelijk aan de potentiële klant te presenteren. Een bedrukte doek via een direct mail campagne is daarvoor een prima tool.

hofland

Een voorbeeld

Hofland Optiek, met verschillende winkels in Twente, was erg enthousiast over het direct mailing idee en heeft bij Robo een speciale doek en kaart laten maken voor haar verjaardagsactie. Hofland Optiek stuurt haar klanten ieder jaar op de dag waarop de bril is gekocht een brillendoekje met daarop de tekst “Uw bril is jarig!”. De klant wordt dan uitgenodigd voor een gratis servicebeurt van de bril. Hofland Optiek stuurt nu in plaats van het oude doekje dat per brief werd verstuurd, het ansichtkaartdoekje dat wordt voorzien van een adressticker en postzegel. De boodschap wordt op deze wijze direct bij de ontvanger overgebracht.

Ook de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) liet zich inspireren door onze originele en functionele direct mailing. Voor hen maakten wij een kleurrijk doekje met een kaartje dat dubbelzijdig bedrukt was. De tekst die gewoonlijk in een brief wordt gezet, werd op de achterkant van een kaartje van 20×15 cm afgedrukt. De vele enthousiaste reacties van de ontvangers getuigden van het succes van deze vorm van direct mailing.

chemie-kaart_thumb_L_media

Neem contact op met ons

Al bijna een halve eeuw leveren wij hoogwaardige textieldruwerk. Overtuigd van de kwaliteit en originaliteit van onze producten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Ga naar contact