Menu

QR Code

Een QR code lezen en afdrukken op een microvezeldoekje van Robo Promotions, dat staat garant voor een betaalbare en eigentijdse vorm van marketing en promotie.

Wat is een QR code?

U heeft vast de hiernaast staande code wel eens gezien op een brief, in een tijdschrift of op een verpakking. Het is een “qr barcode”. QR staat voor “quick response” en dit is een barcode die heel snel en eenvoudig met een “qr code maker” is te maken en die je met je mobiele telefoon kunt scannen.

De QR-code speelt in op de trend van mobiele marketing. U kunt de barcode gebruiken voor het verwijzen naar een domeinnaam of URL. De domeinnaam van een website wordt omgezet en gecodeerd naar een barcode, die vervolgens wordt getoond in een brief, op een visitekaartje of waar dan ook. Iedereen met een mobiele telefoon kan een foto nemen van de barcode. En de QR-lezer in de mobiele telefoon zet de code dan om in de URL, die vervolgens op de mobiele telefoon kan worden bekeken. Voordeel is dat u niet langer de URL zelf op uw mobiele telefoon hoeft in te typen.

Op Wikipedia kunt u meer lezen over de achtergronden van de QR-code.

Slimme marketing: gebruik de QR-code op een microvezeldoekje

De QR-code kan heel goed in combinatie met een microvezeldoekje gebruikt worden als marketinginstrument. Zie bijvoorbeeld het onderstaande ontwerp voor een doekje waarop een QR code staat.

Het microvezeldoekje is bij uitstek een functioneel en handig marketingtool. Je gebruikt het dagelijks om bijvoorbeeld je “vettige” iPhone, iPad of bril mee schoon te maken en natuurlijk niet te vergeten de cameralens van je smartphone, ook om zonder problemen QR codes af te kunnen lezen.

Hoe werkt het?

  1. Allereerst moet u de gratis QR Reader app op uw smartphone downloaden.
  2. Scan dan de QR code en u belandt direct op de gewenste website.

QR code genereren

Hoe maakt u een QR code? Een QR code lezen en aanmaken is heel eenvoudig. U gaat naar de barcode maker op www.qurify.com of scant de hieronder staande QR code en u leest hoe simpel het is.

De komende jaren zal mobiele marketing een verdere vlucht nemen. De combinatie van een microvezeldoekje met een QR-code geeft u de ideale combinatie in handen voor effectieve marketing en promotie.

Neem contact op met ons

Al bijna een halve eeuw leveren wij hoogwaardige textieldruwerk. Overtuigd van de kwaliteit en originaliteit van onze producten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Ga naar contact